Diumenge passat 27 de Novembre s’ha celebrat la primera jornada Friend & Family Day en la qual els membres del Panell Públic Assessor de Dow han compartit amb els seus familiars i amics una visita a totes les instal·lacions de Dow a Tarragona. Un total de 82 visitants han conegut detalladament les instal·lacions i els processos que realitza Dow en el site de Tarragona.

El dia ha començat amb una benvinguda i presentació per part de l’antic director […] i nou […] Jaume Sariol i Ignasi Cañagueral que des de l’1 d’octubre ha pres el seu relleu al càrrec del site de Tarragona. A continuació els visitants han visitat les instal·lacions de Dow en el polígon nord, d’una forma perimetral, amb una parada en el mirador de la N-340 on la direcció ha explicat les diferents estructures que caracteritzen el skyline del complex químic en el polígon nord. Això és el cracker, les torxes de seguretat i els diferents dipòsits i unitats de Dow i les seves companyies veïnes.

 

La visita ha continuat llavors en el Port de Tarragona on, a bord d’una golondrina, els membres del Panell i els seus acompanyants han pogut contemplar una cara poc coneguda del Port de Tarragona. L’embarcació ha recorregut els diferents espigons i molls de càrrega, així com el dic de càrrega que la companyia utilitza per a descarregar matèries primeres.

De tornada al polígon sud, el grup ha recorregut l’interior de les unitats de producció i recerca de Dow en aquesta ubicació. A més, grans i petits han pogut entrar en el quadre de control i en la planta d’ensacat i paletización de la granza de polipropilè, un dels productes finals que exporta Dow des de Tarragona a tot el mon.

Finalment, en un ambient festiu i distès, els visitants han celebrat un menjar en el mateix menjador que utilitzen tots els empleats de Dow en el seu dia a dia. L’acte ha conclòs amb un comiat i agraïment dels panelistas al director sortint Jaume Sariol, després d’aquests anys de treball conjunt.