El dimecres 6 d’octubre ha tingut lloc la primera trobada presencial del Panel Públic Assessor des que va esclatar la pandèmia de la COVID-19. En aquest cas es tracta de la tercera del 2021 i s’ha visitat la parada programada de Dow al polígon nord, on s’han pogut visitar infraestructures clau i conegut de primera mà els detalls d’un projecte clau per la companyia i pel sector químic de Tarragona.

La trobada ha començat amb la bhenvinguda per part de Julia Echevarria, Production Leader de les plantes de Light Hydrocarbons i Octè de Dow Nord (La Pobla de Mafumet/Perafort) i Ignasi Cañagueral, Director de Operacions de Dow Iberica i del Complex Industrial de Dow Tarragona. La xerrada ha tingut lloc a la inmensa planta menjador on les persones empleades durant de la parada esmorzen, dinen i sopen cada dia.

Captura de pantalla 2022-01-26 a las 21.49.58

IMG_1684

Durant l’explicació, s’han donat detalls de les tasques de manteniment i implementació de millores i projectes de sostenibilitat i reducció de CO2 a les instal·lacions. Els panelistes han pogut compartir els seus dubtes i inquietuds i s’han pogut coneixer detalls com ara que aquesta parada ha comptat amb un total de 76 companyies de serveis especialitzades i un pic màxim de 2.300 persones empleades. Tot això ha permès l’actualització i millora de les instal·lacions com a part del pla estratègic a curt i llarg termini de Dow Tarragona, duent a terme operacions com la implementació d’un nou sistema de control avançat, inspeccions legals, manteniment preventiu i correctiu o neteges de procés.

Els panelistes han iniciat llavors una visita perimetral a l cracker i a la planta d’octè amb les corresponents explicacions per part de la Lucia Echevarria i l’Ignasi Cañagueral.

La trobada ha finalitzat amb un sopar com el que gaudeixen cada dia els treballadors que participen en la parada.