Responent al consens al que es va arribar a la primera reunió de l’any, el procés de renovació dels panelistes va quedar marcat als 7 anys d’antiguitat. Aquest necessari procés de sortida i entrada de nous panelistes, és imprescindible per assegurar la representativitat del Panel que ha de ser un reflex de la societat que envolta la companyia de la manera més fidel possible. 

Així doncs, la Carme Oriol, la Tina Veiga, el Gervasio Mogio, l’Agustí Mallol, el Rafa López, el Jordi Moix i el Josep Rovira (que va excusar la seva presència per estar de viatge) van tancar una etapa molt bonica en la que tots van coincidir en destacar l’oportunitat d’establir un diàleg sincer i compromès amb la companyia. També van posar en valor tot el que havien après sobre Dow respecte als seus processos productius, de seguretat i de relacions amb l’entorn.

“Sempre ha estat un orgull des del primer dia poder compartir amb la cúpula directiva de Dow Tarragona totes les nostres preguntes i inquietuds, i sempre hem agraït la seva predisposició a explicar-se de la millor manera possible” Tina Veiga

Al finalitzar la reunió, la companyia va lliurar als panelistes sortints una placa commemorativa i d’agraïment per la seva tasca voluntària. I és que tenint en compte la seva antiguitat, el grup sortint ha acumulat més de 1000 hores de feina dedicades a millorar la relació de Dow i el territori que envolta les seves instal·lacions i a conciliar el progrés econòmic de la zona i els riscos que comporta la industria química.

També va anunciar la seva retirada com a panelista presencial la Matxalen Pauly que va expressar el seu agraïment pel temps en comú i va lamentar no poder continuar assistint a les reunions per falta de temps.

Per la seva part, l’Ignasi Cañagueral va agraïr en nom de Dow tots els anys de servei i dedicació dels membres sortints i en va destacar l’enorme valor que totes les aportacions que es fan durant les reunions tenen per als dirigents i per enfocar de manera correcta els esforços de la companyia vers la seva relació amb el territori.

Durant el desenvolupament ordinari de la reunió, es van abordar temes tan importants com les darreres conclusions de la Taula sobre la Qualitat de l’Aire o la iniciativa de l’AEQT de promoure el programa OCS-Zero Pellet Loss a tota la cadena de valor dels pellets. Així mateix, l’Helder Moya va compartir la seva experiència en la visita que el panel de la AEQT va realitzar a la parada programada de Repsol o l’acte de celebració dels 25 anys del Panel de BASF.

Per acabar amb l’ordre del día, el director del site Ignasi Cañagueral va compartir amb els panelistes l’actualitat de la companyia i va destacar les fites de 13 milions d’hores sense accidents amb baixa mèdica i els gairebé dos anys de producció ininterrumpuda del cracker de Dow al polígon nord.