Els membres del Panel s’han reunit per primera vegada aquest 2022 amb una sessió de treball centrada en les propostes de millora pel 2022.

 

Durant els primers minuts de la reunió, el facilitador Ignasi Fernández s’ha encarregat de repassar l’activitat de l’any anterior amb l’Informe Dow PPA 2021. Així mateix, s’han repassat les bases fundacionals tant de panelistes com de la companyia per tal de renovar-ne la vigència i reforçar-ne el Compromís.

 

 

Ignasi Fernandez Rodriguez

 

Compromís dels Panelistes:

 

  1. Debatre de manera oberta i sincera
  2. Mantenir un esperit crític i constructiu
  3. Assistir i participar en les reunions en la mesura del possible
  4. Traslladar l’activitat del PPA al seu entorn
  5. Traslladar les inquietuds del seu entorn al PPA

 

Compromís de la Dow Tarragona

 

  1. Assistir a totes les reunions o nomenar un substitut
  2. Respondre a les inquietuds dels panelistes de manera honesta i sincera
  3. Si no és possible respondre una pregunta immediatament, fer-ho abans de la següent reunió
  4. Informar sobre activitats i estratègies que afectin a curt i llarg termini a la comunitat

 

 

Tot seguit, s’ha donat la benvinguda a un nou panelista: Francesc Fernández Fortuny, natural d’Els Pallaresos, 47 anys. Durant 25 anys ha estat el responsable del registre civil de l’Ajuntament de Pallaresos. Actual és secretari de l’Escola de Bràfim i tutor de cicle inicial. El Francesc va assistir a la jornada Friends and Family Day organitzada pel Panel abans de la pandèmia.

Continuant amb l’agenda de la trobada, es va donar resposta a les consultes dels panelistes. Ignasi Cañagueral va anar tractant les qüestions que els membres del Panel van fent arribar durant aquests primers mesos de l’any. Així, per exemple, es van explicar els següents passos en els que s’està treballant tant al site de Tarragona com a la companyia pel que a fa a la descarbonització de l’activitat  de Dow i del cracker, així com els reptes energètics que això suposa.

Ignasi Cañagueral

Com és habitual a les trobades del Panel, es va produir un interessant espai de debat on, per exemple, Josep Mª Solé va traslladar les preocupacions del seu entorn d’amics i familiars respecte a la sensació d’inseguretat provocada per l’accident a IQOXE i com ha anat evolucionant amb el pas del temps.