El dimecres 7 de juliol ha tingut lloc la segona trobada del Panel Públic Assessor de Dow Tarragona. En aquest cas encara s’ha realitzat de manera virtual, però amb l’esperança que passat l’estiu es podrà celebrar la primera trobada presencial després de la pandèmia.

 

Després de les salutacions inicials, la reunió va començar amb la presentació de tres nous panelistes. Benvingudes Judith Salat, responsable de l’àrea de projectes i educació ambiental de Mare Terra Fundació Mediterrània, Patrícia Salas, educadora ambiental i tècnica en medi ambient, i Antoni Castro, professor i degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Tant l’Antoni com la Judith i la Patrícia es van mostrar molt interessats a participar en la seva primera reunió i els tres van manifestar la seva voluntat d’aportar la seva experiència i el seu esperit crític per aconseguir enriquir l’experiència d’un Panel amb molta experiència. Els seus perfils completen un total de 19 membres, molt a prop dels 20 marcats com a objectiu a principis d’aquest 2021.

 

 

Tot seguit, l’Ignasi Fernández, facilitador del Panel, va compartir amb tots els membres el resultat de l’enquesta post reunió de la primera trobada de l’any, que servirà per redefinir les agendes de la resta de trobades del 2021, ja que inclou els temes més interessants per cadascun dels panelistes actuals.

 

 

Per part de la companyia, es va compartir la importància de la parada programada per aquesta tardor, compartint amb els panelistes un vídeo preparat per l’ocasió. Ignasi Canyagueral, va respondre a algunes preguntes plantejades pels membres del Panel com per exemple quin tipus de mesures COVID s’estaven planejant.

 

L’ordre del dia hauria d’haver continuat amb l’Informe Públic de Dow 2020, però es va decidir compartir-lo en aquesta web per tal de respectar el temps destinat als següents punts de la reunió.

 

 

Així mateix, es va esmentar un article especial publicat al Diari de Tarragona que no es va poder comentar durant la reunió, però que es va decidir penjar aquí.

 

 

A continuació, i a petició dels panelistes, es va realitzar un interessant debat sobre el documental ‘Conviure amb el risc’ emès al programa 30 minuts de TV3. Tots els panelistes van voler dir-hi la seva de manera que aquest punt va copsar tot el temps restant i es va remetre als panelistes a tractar altres punts de l’ordre del dia en una altra ocasió.

 

Finalment, es va emplaçar als panelistes a la pròxima reunió que s’espera que sigui presencial, durant la parada programada al cracker d’octè de Dow al polígon nord.